Batrinetea…drept rasplata

Se spune ca in viata niiimic fara rasplata.Si mi se pare normal dar,zice-se ca rasplata asta nu trebuie s-o astepti ca ea vine la timp Muncesti toata viata fara sa te gindesti la vreo rasplata,dar cind vezi fericirea de pe chipul celor pentru care chiar te sacrifici,esti convins ca asta e rasplata.
Nu dormi noptile leganindu-ti copiii,plingind pentru suferinta lor si,cind le vezi zimbetul de pe buzele lor,alta rasplata nu-ti maitrebuie. Ai putin timp liber miine si ,initial te gindesti sa-l folosesti doar pentru sufletul tau.Vine insa un copil si spune ca ar vrea sa manince ceva bun,celalalt vrea o camasa calcata impecabil,ceilalti vor altceva si uite-asa,timpul programat pentru tine s-a dus.Iti pare rau? Nuuuu!!!!
Zimbetul de pe fata lor,faptul ca ceea ce ai facut tu pentru ei i-a ajutat e rasplata ta.
Tu n-ai gindit-o asa,dar ea vine si e doar in sufletul tau fara ca ceilalti sa stie.
Te doare la inima de durere atunci cind stai cu miinile in apa rece si limpezesti rufe dar,ele sint rufele celor dragi si durerea e rasplatita din start.Nu gindesti ca mai tirziu miinile tale vor fi strimbe,ca picioarele tale abia se vor mai putea sprijini de sol,faptul ca trebuie sa-i inconjori de curatenie e rasplata ta. Muncesti la serviciu ore in sir,te jignesc dureros cei in serviciul carora esti,dar rasplata jignirilor si suferintelor tale este faptul ca pe banii cistigati,copiii tai vor avea ce le trebuie,ca-si vor lua o carte sau o rochita dorita,sau isi vor lua ce le trebuie la scoala. Esti in stare sa muncesti pina la epuizare sa-i faci fericiti.Nu-ti dai seama ca timpul trece,ca-ti ramine doar sufletul mare si puternic
iar trupul ramine neputincios.
Ar fi trebuit menajat trupul? Poate,dar tu n-ai putut,te-ai daruit total.
Sufleteste te-ai autorasplatit,dar ma intreb daca suferinta trupeasca,acum iti este rasplatita.
Tu nu ceri decit un zimbet de incurajare.
Tu ceri o vorba blinda.
Tu ceri acum f.putin,dar ti se da?
Te-au potopit durerile,suferinta sufleteasca e de nedescris si linga tine nu e nimeni.
Doar batrinetea…
Da,ai dreptate,ea e rasplata ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu