Spuma auto

Odata cu venirea anotimpului rece, drumurile incep a fi din ce in ce mai murdare, indiferent ca ploua sau ninge, se face noroi pe carosabil ceea ce conduce la murdarirea masinii atat cand ne deplasam in oras cat si atunci cand iesim din acesta catre casa de vacanta.
Indiferent unde ati dobandit muradaria, daca sta o zi,doua, se va intari si va fi greu de curatat in momentul in care incercati sa spalati masina.
Pentru a spala cat mai bine si usor masina dumneavoastra,  spuma auto este ceea ce aveti nevoie. Este un detergent auto concentrat cu actiune polivalenta,ce spala si ingrijeste totodata caroseria masinii.
Detergenti auto profesionali gasiti intr o gama larga in functie de ceea ce doriti sa spalati dintre componentele autoturismului detinut : se pot utiliza pentru curatarea parbrizului, caroseriei, motorului sau a elementelor din plastic ale masinii.
In special spuma activa auto este folosita pentru curatarea si degresarea suprafetelor tari, rezistente. Avand o concentratie ridicata nu este indicat sa o folositi pentu a curata elemente sensibile din alt marterial decat cel dincare este facuta caroseria.
Cu ajutorul acestui tip de spuma auto nu mai este necesara frecarea caroseiei, spuma activa face treaba in locul dumneavoastra. Se spala  fara sa se insiste asupra locurilor murdare apoi se clateste bine si deja aveti un autoturism curat si degresat.
O data cu oferta atat de variata de pe piata si detergentii atat de performanti, spalarea masinii nu mai este un chin nici pentru dumneavoastra daca doriti sa o spalati personal, nici daca o duceti la o splatorie auto deoarece si spalatoriile sunt dotate cu astfel de detergenti incat masina sa fie protejata si usor de curatat orice varianta ati alege. Mai mult spuma activa este disponibila in mai multe  culori si arome pentru a putea alege ceea ce va place mai mult.

Hollywoodul

Hollywoodul a fost întotdeauna la stânga, în timp ce politica americană a fost mereu, indiferent de guvern, de dreapta. Asta face să nu se înţeleagă nimic din ţara aia. La nivelul culturii pop, ce se poate vedea sunt filme despre solidaritate, cu făpturi umane sensibile. Deschizi apoi televizorul: războaie, bombardamente, criză economică. La un moment dat, e inevitabil să tragi o concluzie.

Pe locul casei natale a lui Sollers s-a construit un supermarket. Din când în când se duce acolo. În magazin, încearcă să se orienteze. Undeva pe aici a fost biblioteca, aici sufrageria, aici, probabil, sala de mese. E în raionul de jucării, alături e raionul de produse alimentare…
E cel mai trist lucru pe care l-am auzit de multă vreme.

M.; ce m-a impresionat la vestea morţii câinelui său Clément a fost detaliul: a murit de inimă; făcuse câteva operaţii… Au aceleaşi boli ca şi noi.

Stilul căutat e luat drept stil, într-o cultură provincială. Stilul e un întreg, o categorie estetică subtilă care cuprinde întreaga structură a textului, nu e identificabil imediat şi nu înseamnă polisarea şi cadenţa frazei. Nu felul ‘cum sună’ un text îi atestă stilul, nu e o chestiune de ureche muzicală. Ceea ce trei sferturi dintre literaţi – şi mai ales eseiştii – cred că e ‘stil’ sunt floricelele de stil, erudiţie juvenilă şi artizanat, categorie a fonfilor solemni. Fac eforturi să-şi citească textele cu glas tare, atenţi la fiecare frază, le ‘verifică’, îşi modulează glasul… Am văzut oameni chinuindu-se apoi sincer, în viaţă, să scape de frazeologie: fără succes. Nici din conversaţie n-o mai pot scoate. Vorbesc mereu de ‘splendoarea’ nu ştiu cărui lucru etc., de parcă ar da tot timpul ochii peste cap. Tipi absolut oneşti, cu o fibră lăuntrică autentică, însă incapabili să mai facă ceva. Odată infectat de frazarea afectat-livresc-patetică, s-a terminat.
Toate astea nu sunt decât jonglerie şi pliere a batistelor de mătase.

Sa ne-amintim colindatorii

Colindatul este mai mult decat o traditie de Craciun, este modul in care fiecare crestin primeste in casa si in suflet aceasta sarbatoare. La tara de exemplu, in majoritatea zonelor, copiii merg din poarta in poarta in seara de Ajun, si colinda satenii care ii asteapta cu colaci si cozonaci calzi, abia scosi din cuptor.
Spre deosebire de oras, la sate se pastreaza inca traditiile de Craciun, precum si colindatul. Colindatul in ceata barbateasca este specific Republicii Moldova, dar intalnit si in alte zone ale spatiului romanesc.
Flacaii satului invata din timp colinde de Craciun de la batrani, iar in preajma Ajunului se organizeaza in grupuri ce poarta denumiri in functie de loc si traditie: ceata flacailor, ceata mare, roata, tovarasie, valaret sau hurdughie. Traditia spune ca ceata lor, indiferent de numele pe care il poarta, trebuie sa colinde fiecare gospodorie din sat, fara sa omita vreuna. Cu banii stransi de pe urma colindatului, tinerii sateni organizeaza in ziua a 2-a si a 3-a hore, unde invitata toti satenii.
Dupa cum spuneam, la sate traditia este mult mai bine impamantenita decat la oras unde tinerii au inceput din ce in ce mai des sa isi petreaca noptile si sarbatorile in cluburi, discoteci sau pe aiurea, petrecand fara sa mai tina cont de importanta unor zile precum Craciunul.
Din nefericire aceasta situatie este greu de  schimbat insa in ultima vreme pe internet a inceput sa apara un curent de promovare a traditiilor si obiceiurilor romanesti, in dorinta ca acestea sa nu se piarda ci sa se transmita mai departe generatiilor urmatoare.
Cautand sa gasesc mai multe informatii pe aceasta tema, am dat de niste articole super cu versuri colinde pe mamicamea.ro unele de care nici macar nu auzisem pana acum.
Mediul rural a fost mereu un spatiu de suport si continuitate pentru valorile si traditiile proprii poporului roman, insa acum, mai mult ca oricand, necesitatea...nevoia daca vreti, ne impune sa ne intoarcem la aceste valori si sa ne reamintim traditiile, aceasta comoara pentru care multe alte popoare ne invidiaza. 
Ce-ar fi sa ne intoarcem la vremurile bune de odinioara, cand nu era net, cand telefoanele mobile erau doar zvonuri iar la televizor nu erau asa multe vedete. Hai sa ne amintim cat de romani suntem si de acest Craciun si An Nou sa iesim cu totii la colindat, sa legam noi prietenii si sa le readucem la viata pe cele vechi.